ÅskvädersdagIdag har varit en sådan där dag då man bara går och väntar på att åskvädret ska braka lös. Vaknade vid tio med begynnande migränhuvudvärk. Drack kaffe och bokade en flygresa till Stockholm i slutet av augusti men sedan låste jag ytterdörren och la mig en stund till. När jag låg där i allsköns ro kom jag plötsligt ihåg några viktiga saker som är ogjorda. Jag klädde mig, åkte iväg mot stan och fick en del uträttat. Hann också in en sväng på en klädaffär. Den här gången var allt jag provade för stort och de mindre storlekarna var slut. Jag lovar att det var med lätta steg jag gick från den affären.
Åskan kom, tog med sig värmen och drog snabbt förbi.

I kväll har jag lånat ett släp och varit med X gammelmoppe till husmekanikern som ska fixa en del saker på den. Jag orkade inte få upp den på släpet av egen maskin så jag ringde mitt exex, alltså X morfar, som kom och hjälpte mig. Nu har jag varit tillbaka med släpet och den här gången lyckades jag till 50 procent med backningen. Tre stora blomkrukor klarade sig precis från att bli överkörda. Skickligt gjort av mig. Nu har jag i alla fall kommit på hur man ska styra när man backar ett släp. Nästa gång då ska jag fixa det helt själv för inte är det till såna här bagateller jag behöver en karl.

Just nu sover två små barnbarn i mitt sovrum. Själv tänker jag sova i rummet intill i natt. De små busarna kom ihåg mina snarkningar från förra gången de sov hos mig och frågade om jag hade köpt öronproppar till dom. Dessa små barn!

I morgon kanske det blir Luleåkalaset för mig och X. Jag har aldrig varit på något sådant arrangemang men X är tveksam till att åka dit med mormor. Skämmigt värre, kan jag tänka mig. Vi får se hur det blir. Om vädret är ok så kan det vara kul att se lite folk.