Måndagmorgon

 
 
Gårdagen gick i vilans tecken och idag laddar jag för att plantera fyra toppsplantor från tomat som stått på rotning sedan de råkade brytas vid en förflyttning. Läste någonstans att man ska ta tillvara toppen eftersom det är där fruktanlagen finns. Sagt och gjort så nu ska de få egna krukor med näringsrik jord.
 
Ett rejält regn står högt upp på önskelistan. Det är snustorrt i backen. Mina plantor växer och frodas och så gär också de små buskarna jag planterade i höstas. Nu har jag i alla fall en buskplantering på nedre sidan av tomten men det lär ta sina år innan den är så hög att den ger en ombonad känsla. Jag gjorde som Kajsa Warg och tog vad jag hade och kanske blir det bra så småningom. Vissa buskplantor är ännu små men idag funderar jag på att rensa lite ogräs runt dem, fluffa upp jorden och samtidigt ge lite växtnäring. Eftersom jag planterade det jag hade blev det bondsyren, ungersk syren, björkbladsspirea, toppspirea och hansaros.
Mina gamla syrener sattes som små skott och kom ursprungligen från min faster Almas trädgård hemma i Forsbyn. Det är lustigt men när jag ser en mörklila blommande Petunia tänker jag på faster Alma. Kan inte minnas att hon hade Petunior för det var inte vanligt när hon levde så det måste vara den mörklila färgen som på något sätt påminner om henne och alltid på ett positivt och ödmjukt sätt.