Morsdagshelg

 
 
Ännu en fin och mestadels solig dag dock lite väl friska vindar. 
 
Idag tog syrran och jag på oss våra rejäla munskydd med ventil och flerskiksfilter och drog iväg uppåt älven. Vi stannade till vid barndomshemmet och njöt av älven som glittrade och hade höjt sig rejält den senaste veckan. 
Därefter åkte vi och planterade rosor på våra käras gravar. Egentligen skulle vi ha bukettrosor men de fanns inne i blomsteraffären och eftersom vi inte går in i affärer på grund av viruset tog vi det som bjöds utanför och det var krukrosor. Vi brukar sätta buketter till morsdag då det tar några veckor till innan risken för frostnätter är över och det är dags för sommarplantering. 
 
 
Nästa besök blir när vi ska plantera sommblommor på våra käras gravar och då ska jorden bytas, stenen rätas upp och dekorationstenarna tvättas rena från jord och gräs. Det är lite pyssel om det ska hållas fint.
 
Det känns jobbigt att Kalix befinner sig i läget med ökad smittspridning som både begränsar och skapar oro för att bli smittad. Inte alls bra med tanke på studenterna som vill festa sig ut i livet. Idag när jag åkte och kollade läget utanför blomsteraffärerna var det hur mycket folk som helst och flest gamlingar och alla utan munskydd. Otroligt omdömeslöst.