Aftonrodnad

 
Eftermiddagen bjöd på en underbart vacker solnedgång medan syrran och jag rattade hemåt efter en tur för att tända ljus på våra föräldrars grav. Det var obeskrivligt vackert på ställen där älven slingrade fram röd- och guldblänkande men så klart fanns det inga parkeringsfickor just där. Det här blev den bild jag hann ta innan mörkret tog över, visserligen vacker himmel men andra vyer vi bara körde förbi med delvis isbelagd älv och den underbara färgen är obeskrivbar.
 
I kväll är det -15°C utomhus och inomhus doftar det julköttbullar. Har gjort en rejäl laddning som nu är nedstoppade i frysen. Nu har jag bara kvar att baka saffransbröd och sirapspenslade rågkakor. Mest troligt något mer när lusten faller på. 
 
När vi var på kyrkogården reagerade vi på att det stod en översnöad bil på parkeringen. Den stod där redan för två veckor sedan. Eftersom jag gillar att leka deckare kollade jag och den tillhör en ung kille och var avställd men alltså det är ju ingen bilkyrkogård. Utanför låg ett öppnat brev till en medelålders kvinna med avsändare polismyndigheten. Bilen var inte anmäld stulen så det är väl någon som istället för att ta kostnad och ansvar för skrotning bara lämnar den så att andra får besvär, ett oskick som blivit allt vanligare. Konstigt att de inte har tuttat eld på den också. Grrrrr