Ny vecka

 En brosch i mina gömmer. Har fortfarande samma åsikt i kärnkraftsfrågan.
 
Morgonen bjuder på solsken från klarblå himmel och hela sex minusgrader. Vackert och frostnypet vitt utanför fönstren. 
Idag bör jag fixa de små utegranarna jag har tänkt stoppa ner i stora blomlådan och även ställa portalen där den ska vara innan mark och jord är helt frusen. 
 
För första gången någonsin har jag lämnat några löv här och där på tomten och det verkar inte falla övre grannen på läppen. Igår stod han och krattade ner några löv till min tomt som han bedömde vara mina. För några dagar sedan krattade jag ihop löven mot den tomtgränsen men det dög nog inte. Bor man mitt i ett gammal villaområde med mycket uppväxen grönska så bryr sig inte vinden om tomtgränser. Vinden ger och vinden tar. Jag har dock krattat ihop 28 säckar löv så det mesta är borta. Jag bävar för framtiden. Tack och lov är det inte bara jag som är utsatt fast jag bor dessvärre närmast. Det har tydligen cirkulerat listor att skriva på vad gäller en grannhund som skäller ibland. Till mig kommer de inte med sådana listor för jag skriver aldrig på då jag anser att har man bosatt sig i ett villaområde så får man räkna med att det periodvis kan förekomma sådant som stör eller att man själv är den störande.  I en del fall kan det vara så att den som stör sig kan vara helstörd själv i huvudknoppen. Ja men vet aldrig.
 
Den blåbruna regeringen har presskonferens var och varann dag där de meddelar bistra tider och svikna vallöften. Jag gissar att snart är det så bistert att de måste sänka skatten för de stackars höginkomsttagarna. Jag säger bara Fy Fan för det här blåbruna packet som nu styr Sverige. På fullt allvar tycker jag att kolonin Norrland ska bryta sig loss från landet Sverige. Vi är inte en tärande del som vi ofta beskrivs.  Vi har naturtillgångar nog så att vi klarar oss och vi behöver inte försörja södra Sverige. De får bygga sina kärnkraftverk och ta hand om avfallet själva, få mer elbidrag och mer kollektivtrafik så att de kan bo och resa billigare. De här i norr som röstat på det blåbruna packet har hitintills bara fått svikna vallöften. Undrar om någon ångrar sin röst?
 
Läs artikel från dagens NSD
Bageriets larm efter regeringens elprisförslag | NSD