Hemma igen

 
I gårkväll kom jag hem per buss efter några underbart roliga dagar hos mitt äldsta barnbarns familj. De små barnbarnsbarnen är alldeles ljuvliga och växer och utvecklas i rasande snabb takt. Allt storasyster gör vill lillasyster också göra. Kullerbyttor inget undantag.
 
 
Vi har firat äldsta barnbarnet som hunni bli trettiotvå år. Alldels nyss var hon en liten plutta som stod intill mig på en pall och bakade bullar. Födelsedagstårtan dekorerades av fyraåringen som var väldans bestämd med hur jordgubbarna skulle skäras. Till kalaset kom även mitt barnbarn nummer tre i ordningen som precis flyttat till Umeå för universitetsutbildning.

Favoritmoster
 
Vi har lekt i tre dagar allt vad jag har orkat. Det är lite mer energikrävande  att vara bland småbarn än när jag är hemma ensam. Tyvärr märks det att jag är närmare sjuttio än trettio. Storasyster har bland annat förtrollat oss med formler ur sin magiska glitterbok.
 
 
 
 
 
En stunds vila medan lillasyster sover efter lunchen. Jag passade också på att vila på den andra soffan med benen i högläge.
 
 
Full av energi svingade cirkusprinsessan sig i romerska ringarna och gör massor av upp och nerhängade konster som min kamera inte hann med att registrera.
 
 
 
Lillasyster är i avklädningsstadiet då alla kläder åker av. Däremot intressant att gå omkring med en sko.
 
 
 Vid midnatt var det dags för ett kruppanfall hos minstingen. Första gången jag upplevde krupp och det var jobbigt men mamman och pappan tog det lugnt och visste hur de skulle göra så efter ett par timmar kunde vi krypa ner i sängen igen.
 
 
Färden hemåt gick säkert per buss i lyxklass med bredare och framförallt lite lägre fåtöljer så att jag med mina korta ben nårdde golvet med fötterna. Kaffe och renklämma ingick i priset.