Bla bla bla

Fick gjort allt planerat och lite till. Målade och färgen hann torka, i alla fall ytligt, innan det blev kväll. Egentligen är det för hög luftfuktighet för att måla men jag tror ändå att det är bättre att måla nu än att låta väggen stå omålad över vintern. 
När måleriet var avslutat kom jag på att jag har två hinkar orensade lingon. Tog tjuren i hornen och knatade iväg till bodbron där jag alltid sitter med bärrensaren. Plockade bären i tisdags men helt oplanerat kom byggjobbarna i onsdagsmorse och då fick jag annat att göra så bären har fått stå och vänta. Det blev ingen rolig rensning då bären hunnit bli blöta, men skam den som ger sig.
När rensningen var klar ringde jag sonen och frågade om de hade lust att äta på kinarestaurangen och det hade de så klart. Hemma igen kokade jag lingonsylt och saft. Ytterligare sju liter saft ska ner i frysen hur det nu ska gå till. Egentligen hade jag planerat att göra lingondricka som ska stå och dra i ett par dygn men insåg att tiden inte räcker till då byggjobbarna kommer tillbaka på måndagmorgon.
Jag gillar att vara igång och smågreja och sitter sällan mer än när jag dricker kaffe och det känns i mina ben som värker rejält framåt eftermiddagen. Idag tog jag för första gången på mig stödstrumpor och jisses vilken skillnad det blev. Ingen värk alls men sedan när jag lyckades krångla av strumporna kom värken smygandes tillbaka och nu sitter jag med fötterna, som oftast, i högläge. Det är väl bara att inse att behovet av stödstrumpor är ännu ett tecken på att jag befinner mig i en långt framskriden ålderdom.