Min lördag

 
 
 
Dagen har bjudit på skönt sensommarväder med sol och lite lätt fläktande vindar. Grannfrun bjöd på trevlig pratstund och därtill massor av gofika. Hemma igen drog jag igång fönstermåleriet igen. Idag blev de dubbla altandörrarna slipade, tvättade och målade ett första varv. Så skönt att äntligen få det gjort. Fönstren på altansidan har sett ut hemska de senaste fem åren. Att det inte har blivit gjort handlar enbart om min enorma förmåga att bygga berg när det ska målas. Precis när jag hade målat klart kom sonen och ett av barnbarnen förbi på kaffe. 
 
I gårkväll sedan regnet upphörde kastade jag ut en säck höstgödsel runt buskar och äppelträd. En del av mina träd och buskar är bleka i färgen, kanske beroende på en torr sommar eller näringsbrist. I mina två äppelträd blir det endast ett äpple i det ena på grund av haren som smaskat i sig alla knoppanlag under vintern. Ska bli spännande att smaka då det är en gammal rysk sort som ska få saftiga och söta äpplen med gult fruktkött. 
 
Jag har en hel del trädgårdsjobb att fixa under september bland annat att tömma alla pallkragar på jord och växter och göra om alltihop sedan jag lagt tjock plast i botten så att rönnrötterna inte tar sig in och suger upp all näring.
Min stora rabatt är risig och helt utblommad förutom de mörkröda liljorna som precis har slagit ut. Det känns lite trist men i gengäld blommar det som aldrig förr i alla krukor. Växthuset ska monteras ner och köras till soptippen. De dagar då benen känns trötta och tunga känns alltihop som en övermäktig uppgift men samtidigt vet jag att bara jag kommer igång så går det jättebra. Skam den som ger sig! 
I morgon om vädret vill ska jag måla ett andra varv på altandörrarna och även skrapa en husvägg och måla den. Ska bli skönt att få det bortgjort.