Full rulle

Vaknade tidigt fast besluten att vara ute en stund, smågreja och samtidigt lufta katterna. Hann precis kränga av mig pyjamasen när kaffefrämmande dök upp med nybakta saffransbullar och anisbockar. bara någon minut sedan den första åkt iväg kom dottern och ett barnbarn. Vi bänkade oss vid symaskinerna och sydde för kung och fosterland. Helt plötsligt upptäckte dottern att min fyrbente Emil hade en lång synål med tråd i munnen. Snabb utryckning av henne som tack och lov räddade oss från ett besök på djursjukhuset. När vi var nästan klara kom sonen med stor verktygsväska och familj. Det var dags för att montera en kattlucka i toadörren så att jag inte behöver ha dörren ståendes på glänt. Inte alltid kul med toaodörer som sprids i hela huset. Katterna är ännu skeptiska till nymodigheten men lär säkerligen lära sig använda endera dagen.
När alla hade åkt hem till sitt monterade jag upp vägglamporna jag köpte häromdagen. Blev fint men krävde lite omflyttninga av tavlor för att det skulle bli "balans". Avslutade dagen med att förstöra en vit mössa. Skulle bara pressa till en söm och missade att strykjärnet hade fått en liten bränd fläck så mössan fick gulbrun gegga på sig. Nu ligger den i vattenbad men jag är tveksam till att den går att rädda. Trist och onödigt. Jag borde lära mig att kolla sulan på strykjärnet åtminstone när det gäller vita saker som ska strykas.
Som vanligt händer det ett annat under en dag och det är då en himla tur för annars skulle jag nog ledas ihjäl. Nu ska jag försöka fota våra alster och lägga ut att vi öppnar våran hantverksaffär.