Historisk dag

I går var det en historisk dag på flera sätt. För det första var det första gången jag var fri från barnansvar ett helt dygn. Mr x var hos sin mor. För det andra ringde sköterskan från företagshälsovården och sa att jag får komma till röntgenavdelningen för att göra facettledsblockader i ryggen. I tjugo år har jag levt med konstant ryggsmärta och ingen har kunnat hjälpa mig förrän nu. Det är egentligen först nu som jag inser hur mycket jag har varit tvungen att försaka på grund av skadan jag fick i jobbet. Sprutorna kändes bara på så sätt att benen sprattlade okontrollerat en bråkdels sekund när sprutspetsen nådde nerverna.  Just nu är det ont och jag vill helst ligga och vila. Men det kommer att bli bättre och bättre och bättre och om si så där ett några månader är jag smal och kan springa omkring och göra allt jag drömt om. Till exempel köpa snygga jeans och tajta tröjor.

Gårkvällen var jättetrevlig och nu har jag ännu mer blomster i mitt hus. Strax före fem blev jag hämtad av Inger och Bosse för att äta middag på kinarestaurangen där även Inger och Ulf väntade. De hade förbeställt god räkförrätt  och sedan var det starksmakkyckling till varmrätt och slutligen glass med friterade bananer till dessert. Vin därtill. Det var en trevlig och god avslutning på mitt nuvarande matliv inför fastan som ska inledas på måndag. Idag har min fd granne Ulla varit hit och gratulerat. Hon hade stickat en gosig halsduk i blåa nyanser  till mig och så fick jag en oskuldsfull vit orkidée. Men, nu måste det väl i alla fall vara slutgratulerat för den här gången.

Solen strålar från en klart vinterblå himmel. Det är minus fem grader utomhus. Perfekt vinterväder. En sådan här dag önskar jag att vi hade en skoter och kunde åka ut i orörd terräng. Se djurspår bland snöklädda trädgrenar och vackra sagovyer. Alltså ingen vansinnesfärd utan ett sakta puttrande med kameran i beredskap. Brukar titta på Blocket efter ett gammalt schabrak som är någorlunda välbehållet.

Idag hade jag egentligen tänkt ringa till mina släktingar och vänner som skickat blommor och tacka, men jag känner mig lite för seg för det just nu. Vill vara glad och pratsugen när jag ringer.