Juletid

Lagom till jul flyttade lilla Ida hem till oss. Jag fick henne av min fd svägerska som har haft hand om henne, hennes syskon och mamma sedan någon månad. Ida är en mjuk och gosig liten tjej som älskar att ligga i knä och bli kelad med. Våran storkattkille Emil som redan är två och halvt år har fullt upp med att vara hennes bodyguard även om han försökt sig på något som jag tolkat som skrämselattack när han rusat mot henne och fått henne att jama ynkligt. 

Sista veckan har varit en händelserik tid som började med att jag åkte till huvudstaden med tre goda vänner. Vi kom hem natten mot tisdagen efter fyra upplevelserika och underbart roliga fullspäckade dagar. Första kvällen var på Cirkus och njöt av musikalen We will rock you. Lördagmorgon tog vi spårvagnen mot Skansens julmarknad och möttes av julstämning för både öga och öra. Stora snöflingor föll och jag frös om händer och fötter men det var upplevelsen väl värd. På eftermiddagen åkte vi tillbaka till lägenheten och intog lite smått och gott med både bubbel och dunk medan vi gjorde oss i ordning för kvällens upplevelse Golden Star. Söndagen tillbringade jag med min barndomskompis i Gamla stans gränder och på julmarknad. Hon visade mig Monika Zetterlunds park som har en installation i form av en svängd parkbänk där man kan sitta och lyssna på en timmes Monikakonsert som strömmar ut från installationen. Tyvärr var den inte igång den dagen, kanske beroende på snön och kylan. Sista dagen ägnades åt shopping i julhandelsfolkvimlet, men vi hann som övriga dagar även med att njuta av god mat. Vi åkte hem med sista planet och då var vi lindrigt uttryckt rejält trötta i både ben och huvud.Hemma igen tog julförberedelserna vid. Det blev lite stressigt på slutet och jag är glad att vännen hade med sig en hel del av julmaten.
Mitt humör svängde kraftigt när jag insåg att julgranarna var slutsålda och mitt alternativ var att ta in utegranen eller åka ut i skogen med yxa och såg. Det blev det förstnämnda och efter diverse småutbrott hörde jag ett av mina kära barnbarn säga: Det är likadant varje år!!! Då kunde jag inte låta bli att skratta.
Det blev stressigt ända fram till dess att det var dags för julmaten men sedan började jag gå ner i varv.Idag har jag äntligen njutit av julefriden och smånynnat på När juldagsmorgon glimmar ..

Här har jag fått två horn på mitt huvud ...