Valborgs

 
Morgonen är tidig och solen är på väg upp bak en lätt mulad himmel. Natten har bjudit på lite snö som nu raskt försvinner när termometern stiger uppåt. Det är helt tyst i kvarteret. Jag hör bara lite sus från min egen luftvärmepump.
Igår blev äntligen årsmötet avklarat så nu kan vi gå vidare. Trevligt att träffa föreningsvännerna igen, men kan konstatera att min föreningsvän som drabbats av långtidscovid har det rejält besvärligt. Hoppas verkligen att hen snarast blir frisk igen. Jag hann också iväg för att gratulera en av mina huvudmän som fyllde år igår. Där blev det tårta och kaffe. Efter det hann jag en sväng till syrran och därefter blev det videosamtal med mina käraste äldsta barnbarnet och yngsta barnbarnsbarnet. Lilltjejen vill allt se vad kissen gör så då får jag gå upp till övervåningen och ibland ut i förrådet för att hitta henne. Igår fick hon också se i närbild när kissen åt mat. Som final på kvällskvisten stod jag och snälla grannen tyckta mot husväggen i skydd för vinden och småsurrade i kvällsolen. Därefter däckade jag i soffan med en ostmacka och ett glas rosé. Alltså en jättebra dag!
Har sovit gott och vaknat tidigt. Idag är det valborgsmässoafton och jag funderar på åka en sväng mot barndomshemmet, kanske stanna till och titta på en majbrasa i närheten. Hoppas få se många vårfåglar läns vägen. Traditionsenligt brukar jag tända grillen här hemma och halstra några korvbitar. Är ingen korvälskare men just valborgskorven, som gärna får vara lite bränd i kanterna, smakar jättegott. 
Igår hämtade byggfirman torkfläkten som surrat dygnet runt i tre veckor ute i duschrummet. Nu är det torrt och jag hoppas att snickarna återkommer och gör klart så att jag slipper duscha med trädgårdsslangen ute i garaget. Inte optimalt alls, lbland annat lite kallt om fötterna.
När byggjobbet är helt klart ska hela huset storstädas. Brukar börja på övervåningen och ta precis allt, Det mest tålamodsprövande i mitt hus är fönstren, tvåglas med fast spröjs. Många hörn ...