Mitt i natten

 
 
Nattsömnen blev störd och nu sitter jag här vid tresnåret klarvaken med en rykande kopp kaffe intill men ska krypa ner under täcket igen om en stund och kommer säkert sova i några timmar till. Har drabbats av en allt tydligare tendens att somna i tevesoffan och det hände lite väl tidigt i gårkväll. Mycket skönt för knoppen men oskönt för kroppen.
 
Igår var syrran och jag på en tur till blomsterhandlare och jag blev så sjukt sugen på att köpa ett melonäppelträd men avstod med tanke på gropen som ska grävas och all jord som ska bäras hem för att fylla den. Mina händer är olämpligt nog i ett dåligt skov just nu. Jag köpte bara en gurkplanta och några blommande växter att ha på farstubron. Det är fortfarande risk för nattfrost. I skrivande stund är det bara 3,5 plusgrader. 
Framåt eftermiddagen ska vi åka till Guckuskoskogen med kamera och gummistövlar. Eftersom det är snustorrt i naturen lär det vara färre mygg än vanligt. Ibland har vi haft mygghattar på oss och ändå till sist rusat därifrån när händerna och kameralinsen blivit för hårt ansatta.