Första snön

Sent i gårkväll föll vinterns första snöflingor. Inte mycket men det är lite vitt här och där på gräsmattorna. Vitt på marken ger i alla fall betydligt ljusare dagar. Snöslungan har fått flytta in i garaget så den är tankad och redo när det blir dags för snöskottning. En ovärderlig hjälp när det faller större mängder snö.
 
Fibergrävandet längs gatan dunkar, gnisslar och jordar ner hela gatan men gissar att det blir klart den här veckan. Sedan är det bara att vänta på att få fiber inblåst i rören. Blir skönt med bättre internet och eventuellt några betalkanaler i teven.
 
De senaste dagarnas promenader har skett i mörker. Den del av strandpromenaden där vi helst går saknar belysning och har enormt gropig asfalt. I groparna samlas vatten som nu är fruset och därmed rejält halt. I mörker är det livsfarligt. En del av strandpromenaden har belysning men väldigt glest så det är långa mörka partier. Skulle aldrig gå där ensam. I gårkväll vek vi av och gick längs en helmörk stig ner till en liten udde vid vattnet där vi satte oss och beundrade "stadens" ljus som speglade sig i vattnet.