Fin dag

Vaknade tidigt och njöt av morgonkaffet i ett hyfsat välstädat hus eftersom det sista jag gjorde vid midnatt innan jag kröp ner bredvid John Blund var att dammsuga och plocka undan. En liten fördel med att bo själv är att det går att väsnas vilken tid som helst på dygnet. 
Efter morgonritualerna gick jag direkt lös på fönstermålningsprojektet och fixade till några kittningsmissar plus oljade och målade och nu i kväll satte jag maskeringsteip på plats och sedan är det bara att måla fönsterbågarna några varv till så är den projektetappen klar. Härliga tider! 
Igår var jag superirriterad för att jag inte hade rätt teknik för att få till omkittning tillräckligt proffsigt och idag insåg jag att det inte alls är så illa för att vara gjort av en amatör. Idag irriteras jag mer av att jag har sådan hiskelig prestationsångest när det gäller allt som har med målning att göra. 
 
Dagens energi räckte också till att klippa klart klart gräsmattan. Nu är det bara kvällsvattningen kvar, men innan dess ska jag åka och hämta en hink hönsgödsel hos dottern för en del av mina blomster verkar lite undernärda. Tomaterna har äntligen börjat skifta färg mot gult så snart dinglar de frestande röda och solvarma ... Gurkorna är också sent omsider på gång. Önskar att vackervädret håller i sig länge, länge ...