Kräker upp skolhat

Det blev osedvanligt tidig uppstigning redan vid halv sex eftersom jag skulle vara i Sunderbyn klockan åtta.
Var övertrött i går kväll och kröp ner mellan lakanen redan vid sjutiden och har sedan sovit oroligt mest på grund av unge herrns nattsudd. Det är lite stökigt för tillfället. Egentligen inte konstigt alls främst med tanke på skolans oförmåga att att hantera pedagogiska utmaningar. Skolan borde vara specialist på att skapa förutsättningar för lust för lärande, men för väldigt många blir det istället olust och undvikande för att slippa misslyckas för att rädda den lilla självkänsla och det lilla självförtroende som finns kvar.
Skolan är otroligt orättvis och vi har långt ifrån en skola för alla. Tyvärr.
Jag vill inte slösa energi på att vara bitter och hata, men det är svårt att låta bli när man står ansikte mot ansikte med okunskapen och engagemangsbristen i det som borde vara kunskapens högborg. Det är förfärligt med tanke på den människosyn och kunskapssyn som enligt styrdokumenten ska genomsyra skolväsendet.Besöket hos ögonläkaren gick bra även om förändringarna i ögat tagit ett kliv från lindriga till måttliga. Ska på återbesök om ett halvår. Var i alla fall en ung och trevlig kvinnlig läkare som verkade kunna sitt jobb och beredd att ta ansvar.
Min Ellinor följde med som chaufför eftersom det inte är direkt lämpligt att köra med dimseende efter undersökningen. Vi var inne i Luleå redan före tio och hann med några klädaffärer. Ellinor tipsade och jag provade och köpte fyra nya plagg i lite andra färger än jag vanligtvis använder. Kul!
Det blev inget jobbande idag eftersom jag inte hade synskärpa nog för att läsa eller skriva och utan det kan jag inte göra någon nytta. Skönt med en egentidsdag.

Nu doftar en äppelkaka i ugnen gjord på egenodlade äpplen. Avslutningsvis kan jag konstatera att vi haft en fin höstdag även om solen inte var min bästa vän idag på grund av kemiskt vidöppnade pupiller.