Tisdag

Största delen av dagen har gått åt till jobbet. Kände mig ganska stressad med tanke på allt som väntar här hemma. Vill få bort utejobbet så att jag kan ta tag i inomhusstädet. Tog i alla fall en långlunch och for med välfyllt släp till soptippen. Mr x bar och släpade det tyngsta. Sedan har han varit med och tagit upp lövhögarna som jag krattade ihop i går kväll. Bra att ha en stor och stark kille i huset.


Idag skulle min faster ha fyllt 100 år om hon levat.  Faster är kvinnan i mitten på fotot här intill. Fotot är taget en kväll i början av 60-talet på kyrkans ungdomsverksamhet. Faster passade perfekt i den rollen. Det var roliga kvällar med film, hantverk, fika och varmkorv. Prästfrun håller bibeln i sin hand så det var säkert både psalmer och några Guds ord också, men av det minns jag inte så mycket.
Jag tänker ganska ofta på kvinnorna som funnits i mitt liv. Faster, mormor och mamma. Starka kvinnor alla tre fast på olika sätt.
Snart måste jag och syrran ha presentseansen jag fick på 60-årsdagen. Självklart hoppas jag på att få "träffa" mamma, mormor och faster och andra nära och kära som lämnat denna världen. En del tycker att senaser är humbug, men jag vill tro att det finns andra dimensioner som man kan uppfatta om man har den förmågan utvecklad.

I morgon ska syrran och jag åka till mammas och pappas grav med en kruka penséer. Samtidigt passar jag på att slinka in på loppis och se om de har en fin blågrå trasmatta till mitt kök. Det blir en hektisk dag för sen på kvällen ska jag och uppvakta en granne som fyllt år och därefter kommer nog käre vännen förbi innan han åker söderöver. Tiden räcker inte till.

Hörde att moderatidioterna tänker höja pensionsåldern till 68 år ... herregud, det är väl mer än bra om man orkar till 65. Samtidigt uppmanar de kommunerna att spara kraftigare för nu är det slut med statsbidrag. Ja, det är inte oväntat och värre lär det bli på arbetsmarknaden med här gänget vid makten. Nu ska jag inte onda upp mig för de lär få bita sig i ulvsvansen så småningom och betala dyrt för sina synder. Upp till kamp!