Jobb inne och jobb ute

Även om jobb väntar vart jag än vänder mig så är maj månad en härlig tid. Från tidig morgon till sen kväll kvittrar småfåglarna i flerstämmig kör i träden runtomkring mitt hus. Vårlökarna skjuter raskt upp ur den kalla jorden. De ryska blåstjärnorna blommar redan så fint i gräset mot garageväggen. Det som inte är fint är alla jäkla cigarettfimpar som tinat fram. De är överallt. För att inte tala om hur fönstren ser ut.

Under valborgshelgen har min vän hjälpt mig att såga bort gamla mossiga grenar från syrenerna. Naturligtvis var alla mina sågar kass. Även de nyinköpta. Vi har krattat lite grann där det torkat upp men det mesta är kvar. Nu har jag en rejäl samling skräp som ska till soptippen och naturligtvis har jag inte köpt det där fördömda bilsläpet ännu. Men på torsdag ska jag på återbesök till Sunderbyn och då SKA jag åka förbi K Rauta och köpa ett släp. De verkar ha bästa priset.
Valborgsmässoafton åkte vi en sväng och såg några brasor. Var in en sväng i Filipsborgs loge. Jättemysigt ställe.

På lördag var vi till Jysk och köpte persienner till söderfönstret på övervåningen. Tack och lov kom min tekniska sonhustru hit i går och monterade upp dem på si så där 15 minuter. Det tog bara 35 år att få dit dom. Kostnad 2 x 99 kronor. Nu är jag ganska så nöjd med teverummet där uppe. Skön soffa och persienner som håller den värsta värmen borta.

I eftermiddags var jag och simmade med Maria. Tack och lov att hon "drar" med mig annars skulle jag inte komma mig för någonting fysiskt. Vikten ligger just nu på minus 17 kilo. Det går inte fort men det kanske är lika bra med tanke på att rynkeffekten är större om det går fort.

På fredag ska vi ha persofest på Western farm. Ska bli kul. Länge sedan jag varit på något nöje. Det blir mest att hålla sig hemma nykter och körklar. Tonårstiden är tack och lov övergående så jag ser med ljus tillförsikt på framtiden.

Nu väntar en handlingstur. Smöret är slut.