Underbar morgon!

 
 
Helt plötsligt var det ljust när jag steg upp ur sängen och solens strålar bildade skimrande mönster på köksväggens tapet. Helt omedvetet tonade What a wonderful morning inne i mitt huvud. Jublande glad för nu är vi banne mig ännu en gång ute ur mörkertunneln och en härlig tid ligger framför oss.
 
Dagens goda morgonhumör kunde inte ens en överfylld diskbänk förstöra. Det hör inte till vanligheterna att jag lämnar diskbänken fylld av disk men igår gjorde jag det utan att få ångest över oredan. Snabbt var disken i maskinen och ingen dog.
 
 
Igår, söndag, kom brorsan med sambo på besök per skoter och bjöds på semlor. Senare på dagen kom sonens familj på gammeldags grytsektsmiddag. Själv skottade jag gården istället för att ta hand om disken. Det var skönt och välbehövlig motion.
 
 
Idag har jag slungat av altanen och det låter ju lätt som en plätt men gudarna ska veta att det var skitjobbigt först och främst att med våld baxa upp slungan på altanen via två brädor som jag kilat fast i snön och sedan att med armkraft tvinga den framåt då hjulen slirade runt i snön utan att ta sig framåt av egen maskin. Efter den kraftansträngningen var jag sjöblöt i svett men väldigt nöjd. Skam den som ger sig!
Efteråt bjöd min snälla granne Lea på trevlig pratstund med kaffe och gott dopp och nu har jag duschat och ser fram emot en skön kväll i tevesoffan.