Stormigt väder

Natten bjöd på vinande storm men jag somnade gott och har sovit ostört hela natten. Utanför fönstret är snön rikligt strösslad med skräp från tallarna i närheten och snön har slagits ihop några decimeter och är nu tung och blöt. Från den blå himlen strålar solen och termometern visar fem plusgrader.
Även om jag har skottat av taket på växthuset är jag orolig för att vinden och tyngden på det understa isiga som blev kvar ska få det att rasa ihop. 
 
Igår fick jag tillbaka de granskade årsräkningarna utan anmärkningar och även om jag redan visste att allt var rätt och riktigt så är det skönt att kunna lägga undan förra året i arkivlådan. 
 
I gårkväll drog jag av de skitiga överdragen på vardagsrumssoffan och tvättade dem och i morse drog jag på alla överdrag igen. En hemsk påfrestning för mina fingrar men jag har genom åren lärt mig knep som får det att gå lite lättare. Upptäckte också att någon liten ettårig dam har använt vardagsrumsgardinen som servett så det blir till att ta ner och tvätta den ena längden men det är ett kärt besvär. 
 
Nu ska jag gå ut och njuta av det fina vädret.