Ljuslängtan

Idag var solen uppe i hela tre och en halv timme och för en stund var himlen ljust vinterblå och solen kysste talltopparna utanför mitt hus. Energi strömmade till och mungiporna drogs uppåt alltmedan jag trampade iväg i djupsnön mot växthuset som fick taket avskottat innan det rasade in. Även brotaket fick en välbehövlig snöbefrielse. Har också haft en byggjobbare här som kollat mina takstosar eftersom jag har haft dripp dropp från badrumstaket. Lite snö har tydligen lyckats blåsa in och därefter smälta och rinna ner men till våren när taket är fritt från snö ska nya och moderna takstosar beställas.
 
I morgon kommer ett av barnbarnen till mig och då kanske vi åker en sväng till Ikea för att köpa moduler till en lång tevebänk som rymmer lite mer än en teve. Har faktiskt inte en enda hylla eller yta där jag kan ställa en prydnad eller blomma förutom på fönsterkarmen. 
 
Det går lite tungt just nu i sviterna av det stora mörkret men redan om tjugoåtta dagar är solen uppe sex och en halv timme per dag och då vet jag att jag livsas till ordentligt.