Decemberresan

Borta bra men hemma bäst!
Kom hem sent igårkväll efter fem dagars trevligheter tillsammans med vänner i huvudstaden. Som alltid har vi bott i en liten ettajättetätt inpå varandra fast det är bara roligt. Det finns knappt någon ledig golvyta men vi har lärt oss att möblera om så att alla fyra bäddar får plats.
 
 
Vi började med att äta gott på Oscarsteatern och därefter bänkade vi oss för musikalen Såsom i himmelen vilken var superbra+++. Kan verkligen rekommenderas.
 
Första dagen fick tre dramatiska inslag. Först föll en av oss raklång och landade på näsan som dock inte krossades men blev blåsvullen och riven. Därefter blev en person i publiken akut sjuk under föreställningen så att den avbröts till dess att ambulans anlänt. Som final föll näslanderskan omkull och sveptes iväg med hiskelig fart mot ett hörn när tunnelbanevagnen drog igång med ett rejält ryck. Tack och lov var hörnet som hon smällde i rundat vilket räddade henne från att krossa skallen. Som ett himmelens under klarade hon sig undan med blotta förskräckelsen och  några blåmärken.
Många människor erbjöd sin hjälp och en kvinna ringde ett journummer och vips var vi omringade av många säkerhetsvakter, ambulanspersonal och tyvärr även kanal 5:s realityfilmteam runt oss. Filmteamet var alldeles för närgånga och jag känner ilska så fort jag tänker på det. Just nu filmar de material till vårens tunnelbaneprogram så det är inte omöjligt att det kommer att höras kalixmål men ansiktena blir tack och lov suddade. Vi var så klart chockade över det som hänt och säkert sa vi en massa konstigheter. Ve och fasa! Men säkerhetsvakterna var sååå snygga och såååå hjälpsamma och sååå trevliga. De visste säkert om att de skulle filmas då alla såg ut att vara hämtade från en Mr Universumtävling. En av oss åkte med som sällskap i ambulansen och jag och en till blev eskorterade av säkerhetsvakter från Fridhemsplan fram till porten på S:t Görans sjukhus med filmteamet i hälarna!!
 
Jag måste säga att förbipasserande stockholmare var snabba att erbjuda sin hjälp och på sjukhuset var det lugnt och personalen var otroligt tillmötesgående. Halv fyra på natten var vi klara och tog en taxi hem till lägenheten i Huvudsta. Dagen efter tog vi rejäl sovmorgon och julskinkefrukost.
 
 
 
Som alltid har vi passat på att äta god mat. Godast var julbordet ute på Fjäderholmarnas krog men även restaurangen Spisa hos Helena bjöd på supergod mat. Pongo bjöd på frasigt inbakade räkor och restaurang Lejonet på supergod laxplanka. Allt har varit till full belåtenhet.
 
 
 
 
Vi har småshoppat men skippade Skansens julmarknad och nöjde oss med en galleria. Som alltid träffade vi våran ständige taxichaffis över ett glas vin på hans fridag.
 
Idag har jag försökt skotta fram min bil och även röjt infarten. Ett drygt och svettigt jobb och nu sitter jag insvept i morgonrocken.  I morgon väntar frisering inför julen.