Lycklig

 
 
 
 
 
 
 
Känner mig till brädden fylld av lycka och kärlek efter ha tillbringat sex dagar i barnbarnsbarnens och två av barnbarnens sällskap. Minsta lillpyret Tilde är sex veckor gammal och följer med blicken, ler ljuvligt och försöker samtidigt få till ljud. Magin i kontakten är en obeskrivbar översvallande lycka som får mina ögon att tåras. Storasyster Ines snart tre år bjuder på glädje och lycka hela dagen lång. Ena stunden bjuder hon artigt på kaffe med kaka i sitt lekrum för att i nästa stund ta på sig en gammal studentmössa som tjänstgjort som polismössa åt många barnbarn och sedan sätta på mig handklovar och förvisa mig in i häktet som består av ett pippihus i plast. Mitt fjortonåriga barnbarn Alexandra eller Aja som Ines kallar henne har haft fullt upp med Ines. Hoppa i sängen, vara häst, rita, åka alla möjliga rutschkanor på Leos lekland plus att vi var och badade i badhuset. 
 
När Ines mamma var i samma ålder som Ines brukade hon med stor glimt i ögat och hopp om kraftfull reaktion från mig rita mig med rufsigt hår och en orangekluddrig klänning. Jag är nämligen ingen älskare av orange färg på mina kläder. Nu är det lilla Ines som med lika stor glimt i ögat och lika stort hopp om kraftfull reaktion från mig säger att hon ska lämna mig i skogen hos älgarna. När jag bönar och ber säger hon nöjd och glatt att Aja ska hämta mig. Ja jisses dessa underbara älskade små barn så mycket glädje man får om man bara engagerar sig.
 
Vädret har varit blåsigt och grått så vi har mest varit inomhus och det är inte riktigt min grej då jag blir både rastlös och trött men idag är det strålande sol och ett par varmgrader. Har i tidig morgonstund varit ute med mina fyrbenta och nu ska jag förbereda mig för att åka och hälsa på mitt näst äldsta barnbarn laddad med utskrivna bilder på Ines och Tilde.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0