Tisdagsmorgon

 
Regnet öser från en gråmulad himmel och så här i tidig morgontimme känns det lite kyligt inomhus.  Alla sover ännu förutom jag och katterna som står vid altandörren och tittar ut genom fönstret. Gissar att de funderar över vart altanen tagit vägen. De ska få komma ut och nosa runt så fort regnet upphör.
 
När altanen är färdigbyggd ska jag storstäda huset, det blir liksom en försenad vårstädning och en förtida höststädning. Jag har rensat skåp och lådor de senaste åren så pass rejält att jag nästan fått ångra mig men nu är det dags igen. Märkligt att det alltid finns kvar något som man aldrig använder och som förmodligen aldrig kommer att användas. Saker med nostalgiskt värde får dock ha kvar sin plats oavsett nytta eller användning.
 
Den senaste veckan har varit idel lycka beroende på mina kära som förgyller min tillvaro. Lilla barnbarnsbarnet leker rollekar, cyklar och ritar. Hon pratar långa meningar och sjunger mest hela tiden. Utvecklingen är ett mirakel varenda gång och jag önskar bara att vi bodde närmare varandra så att vi kunde träffas flera gånger i veckan. 
 
Snart drar dagens aktiviteter igång och jag måste börja med att åka och köpa diskmedel då det förutom diskandet tillverkats åtskilliga liter såpbubblor. Inser att jag behöver en diskmaskin.