Kalla tankar

Förståndsmässigt vet jag att det inom några veckor++ kommer härliga dagar med varma solstrålar mot kinden och fågelkvitter i luften när jag i sakta mak tar en skidtur ner till älven. Längtar enormt fast idag känns den tiden långt borta då utetermometern fastnat på -25°C och hela jag känns stel och frusen. Av ekonomiska skäl håller jag innetempen till under tjugo grader vilket känns kyligt när man är i stillhet. Varje grad värme kostar mycket pengar.
 
Idag kollade jag hur mycket min pension har stigit med de nya utlovade höjningarna. Nettoökning för min del blev 87 kronor. En stor besvikelse. Inte ens hela årets höjning, alltså 87 kronor x 12 månader, räcker till att laga mina två tänder som som spruckit och stora bitar ramlat bort. Jag vet mer än väl att oändligt många är i samma situation som mig men det är ingen tröst. Funderar på att höra med soc om det finns möjighet till ekonomiskt bistånd för att laga tänderna. 
 
Alla dessa människor som inte ville bidra solidariskt till välfärdslandet Sverige utan istället ville ha mer och ännu mer pengar i sin egen plånbok via skattesänkningar undrar om de förstår vilket rasering de varit med och bidragit till. Jag tror inte det. Dessa egoistiska människor lever med skygglappar så länge de inte själva drabbas. Jag betalar fortfarande på min ynka pension mer skatt än många av dem någonsin kommer att betala.