Resan tillbaka

Började dagen hos tandläkaren med rotrensning inför rotfyllning och krona. Min gamla tandläkare går i pension och min nya som är lika superbra tar över så jag känner mig trygg när jag sätter mig i tandläkarstolen. 
Direkt efteråt åkte syrran och jag på sommarresan till Överkalix. Stannade till och sa hej till våran morbror som vilar i minneslunden högt belägen med vacker utsikt. Som alltid åt vi supergod och vackert serverad laxpaj på ortens kafé och därefter en hallonfylld budapestbakelse. Sååå gott!
 
 
Resan gick vidare till mormor och morfars grav i Lansjärv. Därefter åkte vi till mormors hus där jag såg dagens ljus en kylig februaridag. Gården är numera i våra kusiners ägo men allt ser likadant ut som förr förutom att hallonsnåren kommer allt närmare husen. Vi gick en nostalgisk skogspromenad, kissade bakom ett snår och fotograferade som varje år de vackra gröna dörrarna, gården sett från byavägen, brudtistlarna på gamla potatislandet och oss två på bagarstugans trappa. Att åka och besöka mormor var en absolut höjdpunkt i vår barndom.