Mot höst

 
 
Det har varit bråda dagar i några veckor och jag upplever att tiden liksom inte räcker till allt jag vill göra. Igår var jag på en utflykt tillsammans med vänner och på kvällen var jag bjuden på god grillmiddag hos en blomsterintresserad vän. 
Mitt nya äppeltråd av sorten Tsarsköld ropar att det vill komma ner i jord och det är prio ett just idag men först måste jag kärra bort några tunga kärror sten och det är anledningen till att grävandet inte blivit av. Min skadade pektå har inte gillat alltför mycket gående men igår blev det en vändning så i gårkväll promenerade jag hem från middagen men jisses så dålig kondis jag har just nu. 
 
Även om jag inte vill inse att hösten är i antågande så är den det och därmed de traditionella höstjobben som i år utökats med häckklippning. Min nysatta häck ska klippas ner två tredjedelar för att bli tät och fin. Ännu är det enkelt att klippa den men på sikt lär en elektrisk häcksax ingå i verktygslådan.
De senaste åren har jag försökt göra mina rabatter självgående med mestadels tåliga perenner men allt har inte blvit som jag tänkte så om några veckor blir det lite ommöbleringar. Har också fått en låda smultronplantor och en stor tuva rabarber från barndomshemmet som ska ner i jord. Är såååå sugen på att köpa ett lass matjord och anlägga ett köksland där det ryms några fåror potatis, morötter, lök och andra godsaker.
 
Mina vinbärsbuskar dignar av bär som precis börjar bli ätbara. Igår köpte jag en rostfri saftmaja i Finland så snart är det dags för ångande och goddoftande saftkok. Jag lättsockrar och tillsätter inga konserveringsmedel så det är frysförvaring som gäller.