Vintern är här

Idag är det delvis vitt på marken av snö som föll under natten.  Grannens flaggvimpel skvallrar om nordliga vindar. Himlen är ännu i arla morgonstund gråmulen men kroppskänslan säger mig att solen kommer att visa sig under dagen. Min bil är sedan i går utrustad med vinterdäck och idag ska spolarvätska för istidstemperaturer inköpas. Sedan är bilen redo för vinter.
Själv känner jag mig också redo för vinter även om mörkret är en pina som kan få vem som helst att snubbla omkull och bli smått deprimerad. Min inställning idag är typ "lika bra att få eländet bortgjort och sedan är det dags att så blomfrön igen". Mina främsta vinterprojekt handlar om att skriva och skriva och skriva. 
Förra vintern när jag hade målat taket vitt i hallen och bytt till jättestarka ledlampor i takarmaturen drogs jag som en magnet till det alldeles för vita ljuset. Tror att det är jätteviktigt att ha extra bra belysning inomhus istället för att gå ner sig i stearinljusens milda sken. Inte för att jag menar att tända ljus är fel, det behöver vi också.