Manifesterat

I valtider ropen skalla om lika vård för alla och hela Sverige ska leva plus mycket annat som glöms bort av politikerna så fort valet är över. I kväll har jag manifesterat tillsammans med syrran och tretusen personer till mot landstingsförslaget  om att avveckla intensivvården, ta bort narkosläkare och röntgenläkar på Kalix sjukhus. Om nedskärningarna blir verklighet innebär det för oss som bor i det här hörnet av norrbotten att många av oss kommer att dö av hjärtinfarkt och hjärnblödningar längs E4:an mellan Kalix och Sunderbyn i en gul bil med blinkande blålysen på taket. 
Sunderbyns sjukhus är ständig överbelagt och en stor del av senaste åren försatt i kris och beredskapsläge på grund av överbeläggningarna. 
 
När jag stod i folkmassan utanför Folkets Hus tänkte jag att bland alla dessa personer fanns det säkert ganska många som vid senaste valen röstat på partier som lovat och också genomfört skattesänkningar. Min fundering var om de personerna förstår att de planerade nedrustningarna av våra sjukhus kan ha att göra med mindre skatteintäkter.