Sköna söndag

 
Hållit mig vaken hela dagen och tänker klara några timmar till med hjälp av starkt kaffe. Dagen har varit vidunderligt skön. Hade nitton grader i skuggan och rejält över tjugo på solsidan. Har helgat hela dagen och endast halstrat saltströmming på ett av barnbarnens begäran. Hann inte vattendra fisken så det blev salta tyllor. Törsten är nu svårsläckt och natten lär bjuda på toabesök vilket inte hör till vanligheterna numera.
Gräsmattorna har börjat få små fläckar där grönskan anas och trädens knoppar är sprickfärdiga. I morgon får jag ta tag i några upprensningar i taggiga buskar och under dessa där gräset har en tendens att frodas i skydd av taggiga stammar. 
Funderar på vilka växter som ska planteras i de två stora vita krukorna på ömse sidor om plattgången. Har nog testat det mesta med varierande resultat. I fjol var det klarröda stamrosor och i år kanske det blir något yvigt, högt och spretigt gräs, gärna i någon rödbrun nyans. Är less på det traditionella med något i mitten och hänglobelia runt om. Det är så lätt att man av gammal vana planterar samma växter år för år trots att en del uppenbarligen aldrig trivts och frodats som man trodde.