Soldrömmar

 
I går skruvade barnbarnet isär den kattklösta soffan på övervåningen. Planen har varit att ta ut den innan jag målar och byter matta i trappan. Nu är det gjort och tidigt i morse drog jag ner alla delar för vidare transport till soptippen senare idag. Min lilla bil är fantastisk och rymmer betydligt mer än man tror när baksätena är nedfällda. 
 
I min lilla rosenslumrande värld där alla saker står på sin plats blir det rätt rörigt när man har barn i huset i flera dagar. Nu ligger husets alla mattor, vilket inte är många, hoprullade för att bäras ut på luftning. Dammsugaren står redo ch skurbortsen ska svingas. Men först ska vardagsrumssoffan på sig de nytvättade överdragen vilket inte är helt enkelt med mina ömmande fingerleder. Skam den som ger sig. 
 
 
För övrigt är jag så himla glad att jag nu vaknar av mig själv redan innan solen hunnit visa sig. För mig är det en av många parametrar i livskvalitet. Fågelkvitter, de första solstrålarna och stillheten innan grannskapet vaknat. Idag ska jag åka och köpa frön till solrosor. Har i många år drömt om att ha en liten miniäng med många ståtliga solar typ Vincent van Goghs underbara målningar. Den här sommaren ska det bli av.
 
Livet är underbart bara man finner sig i omständigheterna och gör det bästa av situationen.