En skön dag utan krav

 
Igårkväll racade jag över alla 1200 kvadratmeter med gräsklipparen inställt på lägsta läget. Blusen var dyblöt av svett och myggen var som galna i mina ben och hårbotten. Duschade darrande sockerlåg, somnade framför teven och sov till tio i morse. Vid lunchtid drog jag iväg med kompisarna till Luleå på kombinerad nöjes och shoppingresa. Sommaren bjöd även idag på härligt soligt väder. Vi pausade en stund på en uteservering med ett glas rosé. Handlade några saker med rea på reapriset men största behållningen är vänskapen med prat och skratt och i morgon blir det bilbingo. Stora slantar för att förstärka reskassan väntar på oss.
 
Hemma igen kom den snälle gamle farbrorn hit som backade på min bil igår. Han var så ångerfull och vill att den återställs så att reporna är helt borta. Han hade inte ens märkt att han till och med flyttade lite på min bil men det gjorde andra på parkeringen som fotade med mobilen och tog kontakt med mig. 
 
I morgon ska gräskanter trimmas och tomatplantorna omplanteras i större krukor. Några plantor har fyra blomklasar och då är tanken att kapa av dom så att de fyra klasarna hinner mogna. Odlar inte för att få stora skördar utan bara för att det är trevligt att kunna äta en ljummen solmogen tomat direkt från plantan.