Tisdag

Sommarens sista bilbingo gav ingen vinst fast egentligen är det största nöjet att umgås med vännerna inne i bilen. Vi hinner med både lite prat och skratt mellan utropen och sedan är det kaffepaus också då vi turas om att ta med godsaker. Sommarens vinstpengar ska förädlas till taxiresor på våran sommarresa till huvudstaden.
 
 
Idag har gräsmattan blivit klippt. Svettigt som alltid. De femton kilona gödsel som jag slängde ut har verkligen resulterat i en hel del motionerande med gräsklipparen. Dessutom har gräsmattan blivit grön och tät. Ska slänga ut ännu mer nästa sommar. Äppelträdet som varit min tomts stolthet har sakta men säkert grönskat lite grann så det finns hopp inför nästa sommar. Gissar att det var försommarens kalla nätter med tio minusgrader som tog blad- och blomnopparna som hade börjat spricka ut. 
Jag är inte speciellt nöjd med sommarens blomrabatter. Nästan ingenting har blivit som jag tänkte. Mina solrosor blommar visserligen fint men är rejält malplacerade där de tronar mitt i rabatter mellan pioner och dahlior. Om jag orkar i höst ska jag försöka gräva upp en del av mina perenner och placera om dem i rätt sällskap. Ögat störs av kombinationen ljuvligt rosa pioner och starkt organgefärgade liljor. Dessutom blommar de alltid samtidigt alldeles intill varandra.