Regndag

 
Vaknade frampå morgontimmarna av att regnet piskade hårt mot mina nyputsade fönsterrutor. Somnade om och sov gott tills tuppen gol. De vanliga morgonrutinerna följde med kattmat, kaffe, diskning, bäddning, tömning av kattlådan, ut med soporna och som final dammsugning. Samma varje morgon året runt. Tar bara en halvtimme så är det ordning och reda i stugan.
Åkte sedan ner på stan för att hämta jättesåpbubblemix och sedan hem för att ställa i ordning en leksakshörna till dess att barnbarnsbarnet kommer om några dagar. Hann en snabbis till syrran som har två små barnbarn hos sig och lät de fascineras av jättebubblorna ute i duggregnet fast egentligen är det nog jag själv som är ivrigast. Att ha lite barnasinne i behåll, skratta och vara glad är superbra för kropp och själ. 
 
Just nu vräker regnet ner från en helgrå himmel och det är 18 grader varmt. Känns nästan som att farbror Åskar kan komma klampande när som helst. Funderar på att bege mig en trappa upp med dammtrasa och skräpkorg. Åh jisses vad det regnar. Nu ska jag gå ut en snabbis och se hur mina avvattningsdiken fungerar.