Efter regn kommer solsken

 
Himlen portar måste ha fastnat i vidöppet läge för stundvis öser regnet ner och det blir så grått att det känns dags att tända belysning. Just för tillfället är det uppehåll, solen skiner och stora moln rusar iväg över himlavalvet. Varit ute en stund med de fyrbenta men kände inte för att vara myggamat någon längre stund.
 
 
Natten var inte den bästa. Låg vaken till framåt fyrasnåret. Fattar inte varför jag ett par gånger per år inte somnar som alla andra 363 dagarna. Drippdroppet i stupröret utanför sovrummet lät till slut som explosioner fast jag andra nätter inte ens hör droppet. Jag somnade i alla fall och fick mig några timmar så dagen lär flyta på om än lite segt. Egentligen borde jag inte klaga då jag hör till de lyckligt lottade med osedvanligt goda sömnförmågor.
 
I morse medan regnet öste ner tog jag äntligen tag i dammtrasan och traskade upp på övervåningen. En del sysslor har en tendens att väljas bort. Jag är ingen som springer med dammtrasan varje vecka, ja inte ens varje månad men däremot dammsuger jag varje vecka på fönsterbrädor, i besticklådor och andra skrymslen där damm och småskräp kan bli liggandes. Allt eftersom rensar jag mitt hem på onödiga saker som bara ligger och skräpar. I morse blev det en låda färgpennor med några år på nacken som jag med glädje kastade i soporna.