Hoppets årstid

 
Morgonsolen strålar in i mitt kök och målar skira blombladsskuggor på tapeten. Utetermometern visar -20ºC men det är inget som bekymrar för om ett par timmar har värmande solen gjort sitt och minst halverat gradantalet. Har varit ut och stoppat i motorvärmarsladden då jag måste åka till Coop och handla hem ingredienser till dagens bjudmiddag. Barnbarnet Alexandra önskade sig laxlåda och så får det bli. 
I gåreftermiddag var mina vänner på ett försenat "kalas" hos mig. Som alltid hade vi jättetrevligt med prat, fika och skratt. Vi har kommit på den perfekta presenten som består av ett presentkort trerättersmiddag på valfri restaurang i samband med sommarens stockholmsresa. Mycket uppskattat av oss alla. Jag fick också en solig blomsterbukett.
Det här med att vända tillbaka dygnet har sina avigsidor. Var fruktansvärt trött i gårkväll och somnade tvärt framför teven. Vaknade lika tvärt strax efter midnatt och har legat vaken till framåt fyrasnåret. Märkligt så många tankar som dyker upp i stillheten. Det blev en lång lista med småsaker som måste göras. Allt från att söka fram en sladdstump till att reklamera ett tusenbitarspussel med skador. Tack och lov råkade jag vakna vid sju och då passade jag på att snabbt som attan svänga benen över sängkanten och stiga upp.