Hemma igen

 
 
Hemma igen efter fem toppendagar i huvudstadens vimmel tillsammans med mina tre kompisar. Som alltid är det underbart skönt att komma hem igen. Vi har som vanligt bott i den pyttelilla ettan i Huvudsta, praktiskt, billigt och med en kaosartad tonåringsordning som denna gång var värre än någonsin tidigare. Denna gång var lägenheten uppfräschad och en del nya möbler inhandlade - av en man - och så klart var bäddsofforna så smala att han säkert tänkt att man ska tvingas ligga ovanpå varandra. Madrasserna var så tunna och mjuka att man rullade mot varandra. Insåg direkt att det inte var något för oss. Dessutom fanns det ingenstans att rymma resväskor och bord när sofforna var utbäddade. Ja kanske i badkaret om vi hade fått in det dit. Vi köpte helt sonika två luftmadrasser modell eluppblåsning till två av oss och de andra två låg hopkrupna på de 160 cm långa sofforna. 
 
 
Ena natten höll jag på att skrämma ihjäl mina resekompisar genom att prata högt i drömmen. Alla tre väcktes abrupt när jag med exorsistisk hög röst hade jag sagt " Och du din förbannande djävul ...."  De väckte mig och jag sa tack. Drömde en hemsk dröm om en karl som misshandlade en kvinna. Det kanske var min luftmadrassesovande kropp som gjorde sig hörd.
 
Vi har unnat oss supergod mat och dryck och varit nöjda med det mesta. Bästa maten serverades på Wedholms fisk där vi varit flera gånger tidigare. Sämst var den girllade skaldjursmiddagen på Griffins. Snålt tilltaget med den minsta pilgrimsmussla jag någonsin sett plus att till och med den gratinerade tomaten var iskall. En av oss fick dessutom in en rätt hon inte beställt. Det löste sig dock så att hon slapp betala men trist när smaklökarna flödar och rödingen blev torsk som man inte ens gillar.
 
Som alltid har våran Niklas hämtat och kört oss tillbaka till Arlanda. Ja vi hann även ta en lunchöl och pizza tillsammans med honom innan vi packade upp.
 
Naturligtvis har vi shoppat loss men kanske mest med ögonen. I söndags åkte vi till Vaxholm och bara tog det lugnt och njöt av det fina vädret.