Första frosten

 
Idag stannade jag upp för några ögonblick intill skottkärran som var fylld med blomster, tomatplantor och överblommade solrosor. Funderade på att hämta kameran och fotografera sommarens härligheter som nu hade gjort sitt. Det kändes vemodigt, ja rent av sorgligt, att köra iväg mot komposten nere i lillskogen. 
Planen var att spara de överblommade solrosorna med miljarders solrosfrön till vinterfåglarna men jag upptäckte att fröhusen hade börjat mögla på vissa så jag slängde allt. 
Växthuset är tömt så när på en blommande luktärt som doftar ljuvligt gott. Ett tjugotal frösådda sommardahlior som blev frostnypna föregående natt har fått komma upp ur jorden. Har tagit reda på knölarna som var riktigt stora och planen är få dem att klara vintern i garaget utan att ruttna eller mögla. 
Gubben Frost gjorde ett hastigt nattbesök i min trädgård, i och för sig inte oväntat men nog känns det lite tungt att det blir mörker och kyla som råder inom inte alltför många veckor. Funderar på att börja med D-vitaminer i hopp om att orka genom vintern utan alltför mycket vånda.