Måndag

Luften är lite krispigt kylig men solen strålar frikostigt på molnfri himmel. Idag ska sommardäcken läggas på och växthuset ska fyllas med lite småplantor. Kollade yr.no och de lovade varmgrader även nattetid de närmaste tio dygnen. Någon natt precis över nollstrecket så kupévärmaren får sprida värme nattetid.
En massa jordsäckar ska inhandlas. Faktiskt en pärs att bära och stuva in och ut ur bilen, men när det är gjort så är det över. Hatar att inse att kraften i mina händer och armar inte är vad den varit. Fingrarna är värst. De värker och lyder inte alltid.
Min kropp har diverse skavanker efter senaste projektet. Idag är axeln bättre men rygg-höft-ben har typ ischiassmärta. Inte upplyftande. Nåja, det går väl också över. Bara att vara igång då det är ännu värre att vara i stillhet. Smorde på ett rejält lager Voltaren.
Varje vår är det samma sak med otränad kropp som protesterar vilt mot alla nya rörelser. Sedan under sommaren blir den villigare och villigare och när hösten kommer har kroppen kommit i det stadiet att den älskar att vara igång och ta i och röra sig. Då kommer mörkret och jag och min kropp går i ide i många långa månader. Att väcka den björn som sover har sitt pris.