Full fart

Som vanligt vaknade jag samtidigt med solen som ganska snart skymdes av en helmulen himmel. Som alltid har jag flera pågående projekt fast jag gör mitt yttersta för att begränsa mina infall. I morse gick jag lös på en text, tog bort, klippte och klistrande och dubbelcheckade namn och årtal. Det gick såååå trögt men nu är det gjort och texten är ett steg närmare slutfinishen. 
Därefter rev jag lös mattan från de sista trappstegen och slipade bort lim och smulig mattbaksida så gott det gick. Blev massor av slipdamm. I morgon ska ska alla trädetaljer slipas innan de ska målas vita. Blir en hel del pillergöra. När målarjobbet är klart ska den nya mattan skäras till och limmas fast. 
När allt är klart kommer trappan att se ut som bilden här ned som jag hittade på nätet. Min ledstång blir dock vitmålad med en ledljusslinga monterad på baksidan. Bäst av allt med den grå färgen är att katthåren inte kommer att synas lika bra. Visst, på gott och ont, men det har varit ett elände att varendaste dag släpa dammsugaren i trappan. I fortsättningen hoppas jag att det räcker med en gång i veckan.