Höstgöra

Även om hösten inte är favoritårstiden kan jag inte blunda för skönheten om morgnarna när vitfrostiga gräset glittrar som diamantbestrött och solen strålar från molnfri himmel. Skyndade ut med katterna och passade på att byta plats på snöslunga och gräsklippare. Snöspadar och sopkvastar står också redo. Alla små solcellsdrivna smålampor har fått flytta in i växthuset i väntan på vårsolsladdning. Lyckades också montera nya torkarblad på bilen och fylla på vinteranpassad spolarvätska.
 
Framåt eftermiddagen kände jag mig ur form och frusen och gjorde något som händer väldigt sällan, nämligen värmde bastun och njöt länge och väl i govärmen i sällskap av fladdrande värmeljuslågor. Jag har alltid upplevt att min fönsterlösa bastu känns mer som en mörk gravkammare och därför nyttjas den mest som torkrum, men idag var det skönt. Planen är att göra om bastun till tvättstuga när ekonomin tillåter. 
 
Något annat som händer alldeles för sällan är att pröva lyckan via spel men nu är tio veckors spel inlämnat, inga stora pengar i insats då vi är två som spelar. Hoppas nu på fru Fortunas välsignelse.
 
Nu ligger en stor älgstek på upptining och jag funderar på om jag ska göra tjälknöl eller en vanlig stek i grytan. Det blir morgondagens middag.