Helggöra

Igår den 14 november släppte äppelträdet äntligen sina blad och idag har jag krattat ihop dem. Helt otroligt och ganska skrämmande att vi fortfarande har barmark och varmgrader. Förvisso bra för elförbrukningen.
 
I gårkväll var jag och jobbade på flyktingboendet. Det är en liten och lugn grupp flyktingar som är kvar där bland annat fyra väluppfostrade syskon ingår. Barnen äter rejäla portioner av allt som bjuds till och med av janssons frestelse. Glada miner och tackar artigt. Det skulle vara roligt att veta vilket liv de levt innan de flydde. Jag har försökt att prata med pappan men han pratar ett helt obegripligt språk och kan ingen engelska. 
Arbetspassen är trevliga och absolut inte betungande. För flyktingarna blir dagarna långa i väntan på besked  om vart Migrationsverket tänker skicka dom. Måltiderna är dagens händelse. Barnen har fått lite pysselmaterial som sysselsättning. I går trädde de halsband med stor iver. De vuxna lyssnar på hemlandets musik och följer nyetssändningarna i sina mobiler. De har ingen avundsvärd tillvaro även om vi som jobbar försöker sätta lite guldkant på tillvaron. Igår sjöng vi ja må han leva och bjöd alla på glass med tillbehör då en av dem fyllde år. 
 
Den här månaden skickar jag matlådor med barnbarnet i väntan på att han får sin första löneutbetalning. Det är väl en rimlig mormorsuppgift. Idag lagade jag köttfärssås och köttfärsbiffar. Nio lådor totalt fast biffarna blev inte speciellt goda. Jag börjar alltid oerhört välplanerat men all bakning och matlagning slutar alltid med att alla bänkar är fulla med geggiga redskap och oftast har jag svinat ner mig själv och golvet också. 
Och nej jag har inte ätit av maten själv. Däremot har jag hållit på att söka ihjäl mig efter en kexchoklad som jag lade någonstans igår. Undrar var.