Varannandagsväder

 
Igår strålade solen från en molnfri himmel och idag är det grått och snöigt igen. Efter morgonkaffet ringde jag och grattade älskade barnbarnet på hennes 28 årsdag och sedan gick jag ut och skottade bort snön från garagetaket. Även om snön inte var speciellt tung så blir det en hel del på 60 kvadratmeter och 75 centimeter tjockt snölager. Mina kontorsaxlar brinner. Detta var sista gången jag själv sköter skottandet. Nästa omgång blir det typ Länkarna eller någon annan som gör det mot betalning.
Dotterns svärfar dog i morse när han skottade bort lite snö. Han var visserligen över åttio men vansinnesrycken med en otränad kropp i vilken ålder som helst är livsfarliga. Barnbarnen är så klart jätteledsna för de har verkligen haft en farfar som de älskat och som älskat dom.
 
Den här årstiden älskar jag min snöslunga och låter den komma in i garagevärmen för att starta på första rycket. Startsnöret är annars en effektiv energitömmare. Ibland har jag drattat på rumpan av ansträngning när jag dragit och dragit och den bara hostat till lite då och då.