Julefriden

 
Idag kändes som att julefriden har börjat anas. Har handlat hem i stort sett all julmat och frysen är proppfull med fikabröd. Huset är julpyntat från golv till tak.Till och med de gamla pappersbonaderna är fastnålade på nytapetserade köksväggen. Ingen jul utan dem.
Tidigt i morse levererade en vän ett toppenrecept på löjromstårta som jag tappade i en datakrasch. Han hade också med sig flera burkar löjrom, lax och löja. Strax efteråt kom nästa vän och hälpte mig att byta julgransfot till en som håller tätt och samtidigt räta upp granen. För att få en gran att stå rak krävs det banne mig två personer. Känner mig så priviligierad som har hjälpsamma och fina vänner. Det kan inte nog uppskattas. I morgon får jag följa med på en tur österöver och då måste jag fixa de sista klapparna. Känner mig jäkligt irriterad på mig själv som väntar till sista minuten. 
Två av barnbarnen har varit här en stund så pass att vi hann baka en sockerstinn chokladkaka med kokostopping. Därefter genade jag över till grannen som fyller 84 år idag. Där blev det gofika och många skratt.