Så glad

 
Blev jätteglad då jag upptäckte rysk blåstjärna längs garageväggen bakom en rejäl snödriva. Massor av små knoppar väntar på att slå ut av alla möjliga slags vårlökar. Håller tummarna för att även de vackra tulpanerna från i fjol har överlevt vintern.
Dagen började superbra med kattluftning och morgonkaffe ute på farstubron till underbar fågeldrillskör och strålande sol. För min del slår det i stort sett allt vad gäller njutbara upplevelser. Är så lycklig att jag har lyckats ha kvar huset på egen hand i 23 långa år. Det har inte alltid varit helt lätt fast egentligen är det inte mycket som är lätt här i världen. Om jag hade gjort mig av med huset hade det inte funnits någon "samlingspunkt hemma" för mina barn och barnbarn och det har alltid varit viktigt för mig. 
De senaste dagarna har jag till fullo insett att det var bäst det som skedde då för 23 år sedan. Himmel och pannkaka så irriterad jag hade varit om vi fortfarande hade varit ett par. Mitt liv är så kvalitativt mycket bättre nu än jag någonsin trodde var möjligt. Jag saknar ingenting förutom pengar men känner mig ändå jätterik tack vare fina och älskade barn och barnbarn och goda vänner. Jag har alltid fullt upp och behöver aldrig så ihjäl tiden framför teverutan. 
Tack vare syrrans pådrivning blev deklarationen inlämnad och fina penséer placerade på våra kära föräldrars gravsten. Av bara farten blev bilen tvättad och vaxad och i morgon ska nya sommardäck läggas på. 
Kan inte vara annat än nöjd med dagen och i kylskåpet står en skål ljuvlig klappgröt som vännen Esko kom hit med för en stund sedan.