Bilbesiktningsdag ...

 
Började dagen med att fixa till bilen inför årets besiktning. Tvättade bilen och fick hjälp av god vän och sonen att byta de slitna sommardäcken till dubbade vinterdäck. Visst några dagar för tidigt med dubb men ska man åka till Kiruna där det börjar vara vinter så är det ok och dit ska jag såklart ... inte idag men någon annan dag. Besiktningen gick superbra, inte ens ett endaste påpekande. Nu är det bara att tuta och köra ett helt år. Kändes som om jag vann högsta vinsten.
 
Idag är det friska vindar så jag hoppas att de kvarvarande löven trillar ner på backen. Vill göra klart utomhus. På släpet står tiotalet stora säcker fulla med löv och barr och nästan lika mycket till lär det bli. Utemöblerna är instuvade i växthuset. Alla skruvar och muttrar inoljade så att de går lätt att dra åt dem till våren. Vattenslangen åkte också in i bodan idag. Nu är jag redo hur motigt det än känns att låta sig omslutas av mörker och kyla.
 
Jag har gjort en hel massa i höst men inte det jag verkligen borde ha gjort, nämligen att kitta och måla de fönster som är i värsta akuta fasen. Typiskt mig då målning inte alls hör till favoritsysselsättningarna. Kittet är inköpt och står strategiskt så att jag ser det flera gånger varje dag, men inte har det hjälpt. Dyra fönsterfärgburken lär torka ihop under vintern.