Besöksdag

 
I natt var det nära nollgradigt, men morgonen bjöd på molnfri himmel och strålande sol. Sedan har molnen bullat upp sig och det har ömsom haglat, regnat eller varit riktigt varmt och skönt. Mina blomster och gräsmattan har stannat i växten. Till och med maskrosodlingen går på lågvarv, till stor glädje från min sida.
 
Mobiltäckningen har varit usel idag, inte bara hos mig, utan även hos grannarna. Grannarna har gäster söderifrån och de har också sprungit runt på tomten med sina mobiler. Jag vet av erfarenhet att det inte hjälper. Lika bra att ha mobiltystnad för att slippa irrritera sig.
 
Idag har jag haft besök av mina vänner som saknar bil och därmed mycket annat som vi bilburna har möjlighet att uppleva. Vi började med att dricka kaffe och äta egengjord choklad- och hallonbakelse. Sedan åkte vi iväg till skogen och tittade på Guckuskon och plockade liljekonvaljer och midsommarblomster. 
 
Farbror Åskar mullrar på avstånd och jag hoppas att han drar iväg ut på havet och drar med sig ishavsluften så att vi får sommarvärme igen. Var alldeles nyss ute och vattnade mina stackars blommor medan haglet piskade. Stackars blomster.