En bra lördag

 
Vaknade sent omsider ordentligt utsövd och full av lust för att göra allt möjligt som finns på agendan. Efter morgonkaffet blev det köttbullstillverkning. Mina köttbullar vinner inga stilpoäng men goda blev dom och det är väl det viktigaste. Därefter fick jag ett lätt fyspass ute med snöräven då himlens alla portar stod vidöppna och släppte ifrån sig flingor lätta som dun.
Nu sitter jag med en hög gamla recept intill mig och ska försöka göra något vettigt av dem. Vissa på kladdiga papper, andra knappt läsliga på en skrynklig liten papperslapp. Minnesvärda meddelanden som mina barn skrev som barn finns bakom vissa receptblad. Tanken är att bara de recept som varit uppskattade i min familj ska bli kvar. De flesta recept har namn efter givaren till exempel mormors mjukkakor, mammas drömrulltårta och pappas frasvåfflor.
Mycket vatten har runnit under broarna medan åren gått. En del väldigt kallt och smutsigt och annat solglittrande och klart, men det är väl  som kallas livet. Det värsta är ändå att ett människoliv går alldeles för snabbt.  Herregud om tio år är jag sjuttiofem om ödet vill.