Jul i mitt hus

 
Igårkväll när mörkret var tillräckligt döljande tog jag såg och ficklampa med mig och gick ut i skogen för att hitta en liten julegran. Tanken var egentligen bordsgran men den som efter en snabb stöt kom hem med mig var lite för stor så det blev en pluttig golvgran istället. Nu är den pyntad med mina gamla glasfåglar och glitterdroppar och en ljusslinga som lyser väl starkt.Tanken var less is more men det blev för mycket less så det åker nog fram lite röda eller guldiga kulor innan dagen är slut.
Det här med att hitta en fin julgran är ett äventyr i sig. Otaliga gånger har jag varit på egen skogsmark, gått och gått och när granen väl varit kapad insett att den nog stod på grannens mark. Förhoppningsvis jämnar det ut sig när grannen hittar sin gran på min mark.
 
I morse var jag ut en sväng med katterna och pulsade runt i nysnön. Rösten är hes och halsen öm men i övrigt hyfsat pigg. Jag brukar ha massor av fågelmat utsatt men förra vinterns råttinvasion avskräckte. Det gick åt massor av fågelfrön och jag kände mig verkligen som en god fe som värnade om de små fjäderprydda men när snön smälte på våren kom det fram otaliga matupplag som råttorna gnetat ihop.