Lördag

Får alltid panik när det gäller att rigga upp utejulgranen. Att få den rackaren att stå rak och grann i foten är näst intill omöjligt, åtminstone nr det gäller mig. Brukar hitta på en massa halvdana lösningar med hjälp av sådant som ligger på hyllorna i bodan och som vid minsta vindpuff ger den slagsida igen. Fy vad jag hatar när det krånglar till sig och speciellt nu när jag inte får böja kroppen över 90 grader över den opererade höften. Det är mycket som är besvärligt. Måste nog be om hjälp med granen. Hjälp lär också behövas för att skaka ut ljusnäten som ligger packade i en enda tjorva. 
Igår köpte jag vita hyacinter och en rödstrimmig amaryllis. Idag har de fått lite mossdekoration och fått komma in i stugvärmen och då lär de explodera i färg och doft inom några dagar. 
Bakade en pepparkaka i kväll och insåg att det är dags att fylla på kryddförrådet. Hade slut malen kryddnejlika så jag krossade några nejlikkorn men tycker att doften blev lite fel. Vet inte riktigt om det är samma krydda. Kanske eller kanske inte. Numera består julbaket bara av favoritsorterna drömrulltårta, lussebullar med mandel, chokladrutor med arrakstopping, skurna chokladkakor och kalaskakor. Om det alls blir något bak. I värsta fall blir det till att äta ogräddad pepparkaksdeg. Också väldigt gott. Just nu ligger räkor och väntar men först ska jag fixa lite saffransaioli och rosta några brödskivor. Nam nam.